Honduras 2009

I juli 2009 sendte Solrød Frikirke for første gang et hold på 14 personer afsted til børnehjemmet Renacér i Honduras. Dette fik stor betydning for de personer, der var afsted, samt for meningheden.

Rejsen giver bl.a. deltagerne indblik i hvordan verdens strukturer er med til at fastholde nogle mennesker i fattigdom. Manglen på ressourcer i sådanne dele er verden er en afgørende årsag til , at ikke alle kan udleve deres fulde potentiale.
Deltagerne på disse ture oplever, hvordan de med få midler kan give hjælp til selvhjælp i disse fattige områder.

Honduras 2013

Solrød frikirke rejste sammen med 16 personer, fra forskelllige steder i landet, til Honduras med temaet "ung i udvikling". Undervejs på turen var der fokus på, hvilke forestillinger og drømme de ældste børn, fra børnehjemmet Renacér, havde for fremtiden.

I januar 2014 udgaven af metodistbladet Himmel og Jord, skrev flere af turens deltagere om deres oplevelser i Honduras. Du kan læse dem her:

Honduras 2015

I juli 2015 tog 9 personer, igen med Impacts team til Honduras, for at arbejde på børnehjemmet Renacér. Som noget nyt skulle vi dette år også arbejde for gadepræsten Alvin Anderson, der leder projektet "Manos extendidos", der på dansk betyder; udstrakte hænder.

Målet for denne tur var:
1. At give børnene på børnehjemmet en spændende og aktiv sommerferie, som på længere sigt ville være med til at give dem håb og tro på fremtiden. udover de mange spændende aktiviterer og udflugter, ville teamet udføre praktiske renoveringsopgaver på børnehjemmet.
2. I forbindelse med arbejdet for gadepræsten Alvin Anderson ville vi bygge et hus til en familie, der levede på gaden. Derudover ville vi lave aktiviteter med børnene på hans to feeding-centre i den fattige bydel Comayagüa i Tegucigalpa.
3. Temaet og læringsmålene for 2015 handlede om frivillighed i fattigdom. Vi ville undersøge hvilke typer af frivillighed, der bliver foretaget af- og for de fattigste mennesker i Honduras. Og hvad det har af betydning for lokalsamfundet.

Teamet fik dette år fundraiset over 100.000 kr. til de forskellige projekter, der bl.a. bestod af at bygge et hus til en familie, at dele startpakker ud til nybagte mødre, på fødegangen på det offentlige hospital og en ny legeplads til børnehjemmet.

Honduras 2017

Den 5. juli 2017, rejser otte mennesker i alderen 20 - 30 år til børnehjemmet Renacér i Honduras.
I år vil vil renovere et af børnehjemmets huse, "Casa Moises", hvor hjemmets yngste børn bor. Vi vil udvide deres fællesareal, så de fremover kan spise sammen og opholde sig samtidigt i lokalet. Ligesom i Danmark er der i Honduras en stærk tradition omkring middagsbordet, og det at sidde sammen og spise. Som det ser ud nu, kan dette ikke lade sig gøre.
Temaet og læringsmålene for dette år er: Medborgerskab - lokalt og globalt.
Vi vil undersøge begrebet ved besøge forskellige projekter og programmer samt tale med mennesker, der arbejder for mere og bedre medborgerskab i Honduras.

Er du interesseret i at støtte projektet økonomisk, så kan du overføre penge til vores fundraisingkonto:

Registrerings-nummer: 0994
Konto-nummer: 10805430
Mrk. overførslen: SOL17 (+ dit CPR-nummer)